Septembers nyhetsbrev!

Septembers nyhetsbrev!

I morgon är det höstdagjämning, när dag och natt är lika långa och året tippar över mot sin mörka halva. För oss stickare innebär det kanske mest att vår bästa tid är kommen - jag ser i alla fall vansinnigt mycket fram emot lugna, mörka kvällar uppkurad i soffan med mjuk ull på stickorna! Jag har haft en minst sagt intensiv jobbperiod med releasen av min bok Observationer: Stickning och essäer från skogen, och även om jag har en hel del spännande resor och evenemang inplanerade ska det också bli skönt att hämta andan lite.
Boken har varit ute i nästan en månad nu och det känns fortfarande ganska overkligt. Det är en sann glädje att se boken skyltad på bibliotek och i garnbutiker både i Sverige och utomlands, och jag väntar spänt på att se vad ni kommer sticka! Alla mönster och information om garnåtgång och liknande finns att titta på och planera på Ravelry. Snart tänkte jag dra igång en Observationer-KAL, men mer om det lite senare!
Det allra nyaste i butiken är en gammal kärlek i form av Sägen Borametz – ett alldeles ljuvligt brittisk ullgarn spunnet av 75 % BFL och 25 % Masham som jag färgat upp i nästan alla Sägen-färger. Det har 240 m/100 g och är mjukt, runt och beter sig ypperligt i alla möjliga tekniker. Koftan Dusk i min bok är t ex stickad i detta garn (fast färgat av Fru Valborg innan hon stängde), och jag teststickade också en underbart fin Ohra Pullover av Jenny Ansah i det här garnet förra året. 
Nästa mönster på horisonten är det tredje och sista i den serie mönster inspirerade av den medeltida folkvisan Ulven, Räven, Haren. Snart kommer Haren Cardigan! Raglantröjan Ulven och sjalen Räven finns redan på Ravlery och teststickningen för Haren börjar inom kort. 
Alla dessa mönster är stickade på större stickor och med enkla konstruktioner, med vackra detaljer i form av horisontella flätor och skira ränder av silkemohair. De är tänkta att funka som de där bra mittemellan-projekten när man vill ha något som går förhållandevis snabbt och lätt om man är en erfaren stickare, eller är lite lagom utmanade för nybörjaren. 
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.