Junis nyhetsbrev: sommarrea!

Junis nyhetsbrev: sommarrea!

Juni är här, och i morgon fredag börjar årets stora sommarrea! Den 28-30 juni är butiken full av fina erbjudanden.


Om du har följt Elk market yarn ett tag har du vid det här laget märkt att det inte är rea här särskilt ofta. Innan vi djupdyker i detaljerna för rean vill jag ägna några rader åt att skriva om hur det kommer sig.

 Elk market yarn är et enkvinnsföretag, startat av mig, Lotta, i januari 2020. Fokus har alltid legat på att ta hem spännande, exklusiva garner till Sverige (och resten av världen genom webbshoppen!) - de där garnerna jag själv önskade att jag lättare kunde få tag i. Idag finns det runt 28 olika kvaliteter från 10 fantastiska små garnföretag i butiken, vart och ett noga utvalt för att passa både butikens urval och de behov och önskemål som finns hos er, mina kära garnkumpaner.

Företagen jag samarbetar med är alla små och drivs av eldsjälar och ullfantaster. De jobbar med att framställa garn som är av hög kvalitet, vackert och roligt att handarbeta med. Flera av dem jobbar i direkt anslutning till lokala fårbönder och bidrar till att hotade raser får leva kvar, eller att ull som annars slängts eller bränts upp nu kommer till användning. De äger själva sina spinnerier, eller samarbetar med väletablerade anläggningar där de anställda får en rimlig lön och goda arbetsvillkor. Det är viktigt både för mig och för företagen jag väljer att jobba med, och jag vet att det är viktigt för många av er.

 Det här betyder att det inte produceras något direkt överskott av garn. Mina leverantörer har inte enorma vinstmarginaler på sina garner, och som butiksägare är min marginal mindre än i många andra detaljhandelsföretag. Jag har gjort det medvetna valet att inte lägga till på ordinarie pris för att kunna köra rea efter rea - istället betalar ni som slutkunder ett pris som är rimligt och detsamma nästan jämt. För mig är det här också ett sätt att navigera i det faktum att jag driver en butik som säljer en fysisk produkt i en värld där överkonsumtion och utarmning av jordens resurser är ett enormt problem. Genom att erbjuda ett väl avvägt utbud av högvkalitativa produkter av naturmaterial hoppas jag att ert handarbetande kan vara medvetet, hållbart och, inte minst roligt, avslappnande och underbart. 

Med allt detta sagt tror jag inte att det undgått någon att det finns gott om utmaningar när man driver ett eget, litet företag. Den senaste tiden har varit extra tuff, och vi har sett flera stora aktörer i garnbranschen ändra sina affärsmodeller eller lägga ner. Det är inte alltid lätt, men det är definitivt det roligaste jobb jag någonsin haft! 

Det finns flera anledningar till att ha en rea såhär vid halvårsskiftet: för att städa bland hyllorna i förberedelse inför höstens högsäsong, för att göra plats för spännande nyheter i sortimentet, för att kunna sälja de där udda nystanen eller tidskriftsnumren som blivit över, och inte minst för att ge mig själv lite extra andrum och kunna logga ut, åka iväg och vara ledig en vecka. 

Det var det! Jag hoppas att ni tar det här tillfället i akt att att fylla på garnlagret hemma med era favoritgarner, att våga prova en ny kvalitet eller unna er garn till det där speciella projektet som kommer bli ett ljuvt sommarminne. Här kommer detaljerna! 

Rean håller på mellan 28-30 Juni, fredag-söndag. Priserna kommer uppdateras tidigt på morgonen den 28/6 och sen gå tillbaka till ordinarie på kvällen den 30/6. Inga koder eller liknande behövs!

 • 10%!

  • Det är 10% rabatt på nästan allt i butiken! Det inkluderar garn, stickor, tillbehör, böcker tidskrifter och i princip allt utom de handgjorda projektväskorna från Pajauta Makes som just kom in.

 • 20%

  • Vi säger hejdå till 4ply Hebridean från The Birlinn Yarn Company och det som finns kvar i lager reas ut.

  • Ett urval böcker som stått lite för länge i hyllan här.

    

 • 30%

  • Alla äldre nummer av era favorittidskrifter!

  • Alla tillbehör från Cocoknits

  • Alla mina egenpublicerade mönster på Ravelry

Vanligtvis skickas alla ordrar ut samma dag eller följande arbetsdag, men nu under rean får jag be om lite extra tålamod, då det kan hända att det tar en dag eller två längre att få iväg alla paket.

Butiken i kvarnen i Ingelstad är öppen på söndag, 30/6, kl 11-15, och självklart gäller reapriserna också där!

När allt lugnat sig efter rean tar jag en veckas semester vid Nordsjön. Den 7/7 är butiken alltså stängd, och mellan den 6-13/7 skickas inga ordrar. 

Från och med den 14/7 är butiken öppen alla söndagar i juli och augusti mellan kl 11-15. Hoppas vi ses under sommaren!

Tusen tack för allt ert stöd och för att ni är världens bästa kunder - alltid så trevliga och rara och förstående om det någon gång blir tokigt i en beställning! Tack vare er får jag fortsätta ha det här underliga, underbara jobbet som heltidssyssla och det är jag otroligt glad för. Jag hoppas att er sticksommar blir allt ni önskar. 

Lotta

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.